„Ливърпул“ не са в борбата за Кай Хаверц, твърди „Билд“

Кай Хаверц
Kai Havertz (GER, 23) auf der Auswechselbank; Porträt, Einzelbild

Ако се вярва на последните слухове, отборът на „Ливърпул“ не е в борбата за атакуващия футболист на „Байер Леверкузен“ Кай Хаверц, въпреки спекулациите около бъдещето на германския национал.

Твърди се, че мърсисайдци са решени да привлекат на “Анфийлд” 20-годишния футболист, който има 20 гола в 42 срещи за „Байер Леверкузен“ през изминалия сезон, през следващия летен трансферен прозорец.

Според германското издание „Билд“ обаче, „Ливърпул“ не преследват атакуващия футболист, който ще избира вместо това между „Байерн Мюнхен“, „Барселона“ и „Реал Мадрид“ кой да бъде следващият клуб, в който ще играе.

В резултат на това „Ливърпул“ могат да обърнат своето внимание към играча на „Наполи“ Фабиан Руис, който се представя на ниво в Италия, откакто премина от „Реал Бетис“ през изминалото лято.

Хаверц, който има договор с „аспирините“ до 2022-а година, отбеляза два гола в четири срещи в началото на сезон 2019-2020.

Според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, Кай Хаверц продължава да бъде в радара на „червените“, като мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп продължава да получава чести доклади за неговото представяне.

На този етап слуховете около Руис са твърде спекулативни, но е възможно трансферът да се случи, тъй като се твърди, че двама от полузащитниците на мърсисайдци може да бъдат продадени през следващата година.