Върджил ван Дайк се съгласи на нов договор с „Ливърпул“

Върджил ван Дайк
Върджил ван Дайк

Ако се вярва на последните слухове, Върджил ван Дайк се е съгласил да подпише нов шестгодишен договор с „Ливърпул“.

Ван Дайк се утвърди като един от най-добрите централни защитници в света, след като премина при мърсисайдци срещу 75 милиона паунда през януари 2018-а година.

Холандският национал има по-малко от четири години до сегашния си договор с „червените“ на стойност 125 хиляди паунда на седмица.

Според „Съндей Мирър“ Върджил ван Дайк се е съгласил да сложи подписа си под нов договор на стойност 200 хиляди паунда на седмица.

Информацията на „Мирър“ твърди, че последните детайли на новата сделка са били финализирани през изминалата седмица, като разговорите са започнали от началото на лятото.

Твърди се, че трансферът на Хари Магуайър в „Манчестър Юнайтед“ на стойност 80 милиона паунда през това лято е бил фактор по време на преговорите, като бившият футболист на „Лестър“ се е съгласил на заплата от 190 хиляди паунда на седмица, за да пристигне на „Олд Трафорд“.

Откакто пристигна на „Анфийлд“, 28-годишният холандец помогна на „Ливърпул“ да спечелят „Шампионската лига“ и суперкупата на УЕФА, като беше близо да спечели и „Висшата лига“ през изминалия сезон.

Миналата седмица Върджил ван Дайк беше награден за най-добър футболист на УЕФА за сезон 2018-2019.