Върджил ван Дайк ще подпише нов договор с футболен клуб „Ливърпул“

Върджил ван Дайк

Журналистът на сайта „Найнти Мин“ Джейми Спенсър съобщава, че централният защитник на „Ливърпул“ Върджил ван Дайк е близо до това да подпише нов договор на „Анфийлд“, който да увеличи двойно неговата заплата на 250 хиляди паунда на седмица.

Твърди се, че разговорите за новия договор са били водени през юни, и се очаква холандският национал скоро да го подпише.

Статията информира, че няма натиск от страна на „Ливърпул“ сделката да бъде сключена възможно най-бързо.

Мърсисайдци искат да предложат по-добри условия на Ван Дайк, въпреки че има няколко години до края на сегашния му договор.

Върджил ван Дайк е смятан за един от най-добрите европейски защитници и оказа изключително положително влияние, откакто дойде в „Ливърпул“ от „Саутхамптън“ през януари 2018-а година.

28-годишният футболист беше част от тима на „червените“, който вдигна купата на „Шампионската лига“ и завърши втори във „Висшата лига“ след „Манчестър Сити“.

„Найнти Мин“ не е най-достоверният източник на слухове, но източник на блога, близък до „Анфийлд“, потвърди новината:

„Върджил ван Дайк ще обвърже бъдещето си с „Ливърпул“, като подпише нов договор без клауза за откупуване. Другите също ще го последват.“

„Липсата на клауза за откупуване е по изискване на мениджъра. Очевидно няма или е нямало такива договори в Германия, което за мен е добре за клуба, за да не се повтори фарсът с „Арсенал“ и Суарес и единия паунд.“