Юрген Клоп прави Матейс де Лигт своя основна трансферна цел

Според германското издание „Билд“ мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп е накарал спортния директор на „червените“ Майкъл Едуардс на направи защитника на „Аякс“ Матейс де Лигт основна трансферна цел на клуба.

„Барселона“ са фаворити за подписа на холандския национал, като се твърди, че отборите на „Ливърпул“, „Байерн Мюнхен“ и „Манчестър Юнайтед“ също се интересуват от него.

Ако се вярва на слуховете, „Аякс“ искат около 75 милиона паунда за 19-годишния футболист – цена, подобна на тази, която „Ливърпул“ платиха за Върджил ван Дайк.

Дали „Ливърпул“ имат желанието да платят тази сума за Де Лигт остава да видим. Смята се, че клубът е доволен от опциите си в защитната линия, но Матейс де Лигт може да се окаже играч, който се ражда веднъж на цяла генерация, и „Ливърпул“ смятат, че не бива да го изпускат.

Очакваше се Де Лигт да стане играч на „Барселона“ досега, но редица причини пречат трансферът му в посока „Ноу Камп“ да се случи, като „Ливърпул“ може да се намесят в борбата в последния момент.

Новината в „Билд“ потвърждава това, което писах във форума на блога в края на май, че футболистът на „Аякс“ е основна трансферна цел на мърсисайдци: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=797.msg906#msg906