„Ливърпул“ свързвани с трансфера на Диего Йоренте на стойност 25 милиона евро

Диего Йоренте

Според испанското издание „АС“ отборът на „Ливърпул“ е свързван с трансфер на стойност 25 милиона евро за Диего Йоренте през летния трансферен прозорец.

Централният защитник на „Реал Сосиедад“, за когото се твърди, че има клауза за откупуване от 50 милиона евро в своя договор, е следен още от отборите на „Нюкасъл“ и „Евъртън“.

Агентът на футболиста Хуанма Лопес води разговори с клубовете от „Премиър лийг“ във връзка с потенциалния трансфер на Йоренте, който желае да премине в Англия през това лято.

Ако се вярва на „АС“, „Ливърпул“ „възнамеряват да направят“ оферта от около 25 милиона евро, като се смята, че сумата от 30 милиона евро ще е достатъчна за трансфера на Диего Йоренте.

В средата на март „Отбор.bg“ сподели в туитър, че интересът на мърсисайдци към Йоренте е реален:

„Ливърпул“ се опитват от месеци насам да осъществят трансфера на капитана на „Аякс“ Матейс де Лигт, но неговият агент Мино Райола може да провали сделката, тъй като неговите взаимоотношения с мърсисайдци не са от най-добрите, и той се опитва да накара клиента си да играе в „Барселона“. Достоверен източник на блога, близък до „Анфийлд“, сподели:

„Райола е алчен кучи син и иска десет милиона паунда, за да осъществи сделката. Забраната му да участва в трансферите не е от значение, тъй като той има сътрудници, които могат да сключват сделките от негово име. Ще продължим да виждаме, че „Ливърпул“ не се интересуват от играча, което е нормално, когато футболистът е договорил личните си условия с друг клуб. „Ливърпул“ ще бъде свързван с всеки един топ играч, тъй като са отново в челните редици, но трябва да се има доверие на мениджъра и Майкъл Едуардс, че ще привлекат играчите, които биха подобрили отбора, а не тези, които феновете искат.“