„Ливърпул“ обмислят да привлекат плеймейкър на стойност 75 милиона паунда, който да подсили атаката

Фелипе Андерсон

Ако се вярва на британското издание „Дейли Мейл“, отборът на „Ливърпул“ наблюдава дванадесет играчи, които могат да подсилят атаката на „червените“, и един от тях е звездата на „Уест Хам“ Фелипе Андерсон.

Бразилският национал напусна „Лацио“, за да се присъедини към „чуковете“ през изминалото лято, и направи впечатляващ дебют в „Премиър лийг“.

26-годишният футболист игра в 36 мача, като отбеляза девет гола и направи четири асистенции. През сезон 2017-2018 плеймейкърът беше предимно контузен и стартира само в 14 мача от всички надпревари за италианския клуб, но въпреки това вкара седем гола и направи девет асистенции.

„Ливърпул“ имат играчи от световна величина в атакуващ план в лицето на Салах, Мане и Фирмино, но нямат адекватни на тях резерви.

На десния фланг мърсисайдци имат Шакири, който е резерва на Салах, но предимно стоя на резервната скамейка през втората част на сезона. Същото се отнася и за Ориги, който заместваше на терена Фирмино.

Що се отнася до левия фланг, Юрген Клоп няма нито едно натурално крило, което да замени Садио Мане при необходимост.

Фелипе Андерсон може да играе на няколко позиции в атака, но главно е ляво крило.

Проблем за трансфера на южноамериканската звезда в посока „Анфийлд“ може да се окаже неговата цена. „Уест Хам“ със сигурност искат да задържат Андерсон, но според „Блийчър Рипорт“ съществува джентълменско споразумение между двете страни, което позволява на играч да напусне срещу оферта от около 75 милиона паунда.

„Ливърпул.Опература.Инфо“ сподели още на първи април за интереса на „Ливърпул“ към Андерсон във форума на блога и „Отбор.bg“: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=793.msg901#msg901