„Ливърпул“ готови да предложат нов договор на нападателя Дивок Ориги

Дивок Ориги

Ако се вярва на последните слухове, „Ливърпул“ са готови да предложат на резервния нападател на „червените“ Дивок Ориги нов договор като награда за неговата упоритост.

Белгийският национал, който беше на път да се присъедини към „Улвърхамптън Уондърърс“ през изминалото лято срещу 22 милиона паунда, започна само три срещи за мърсисайдци през този сезон.

Дивок Ориги изигра ключова роля в срещите, когато влезе от пейката, като най-запомнящ се беше голът му срещу градския съперник „Евъртън“ за победата в добавеното време с 1:0 през декември.

Футболният сайт „Футбол Индекс“ съобщава в ексклузивна новина, че Юрген Клоп е останал очарован от отношението и старанието на 23-годишния футболист, и иска да го запази на „Анфийлд“ и след края на сезона, когато се очакваше, че ще му бъде позволено да напусне.

По всичко изглежда, че Ориги е предпочитаната опция на скамейката от Клоп в сравнение с Джердан Шакири и Даниел Стъридж. Той се появи на терена в 9 от последните 11 мача на „Ливърпул“, като започна като титуляр в два от тях.