„Ливърпул“ подновяват интереса си към Юлиан Брант

Юлиан Брант

Ако се вярва на последните слухове, отборът на „Ливърпул“ обмисля възможността да активира клаузата за откупуване в договора на полузащитника на „Байер Леверкузен“ Юлиан Брант.

Мърсисайдци бяха близо до привличането на германския национал преди началото на миналия сезон, преди „Байер“ да успеят да го убедят да остане с нов договор.

Брант игра във всичките три мача на националния отбор на Германия по време на световното първенство по футбол, като беше използван 32 пъти от „Байер Леверкузен“ през този сезон.

Германското издание „Билд“ съобщава, че 22-годишният футболист отново е попаднал в полезрението на „Ливърпул“, тъй като Юрген Клоп иска да подсили своята полузащита и атака. Информацията е потвърдена от достоверни източници на блога, близки до „Анфийлд“, които твърдят, че германският мениджър на „червените“ е споделил на „Мелууд“ своето възхищение от изявите на Брант. Клоп е на пазара за атакуващ полузащитник, след като загуби Филипе Коутиньо, а не успя да привлече Набил Фекир.

„Билд“ твърдят, че опцията за напускане на Юлиан Брант е само 21.6 милиона паунда, което го прави достъпна цел за „Ливърпул“.

Повечето от 204-те мача на Брант за „Байер Леверкузен“ са изиграни на крилото.

В същото време „Ливърпул“ се интересуват от капитана на „Аякс“ Матейс де Лигт. 19-годишният футболист е основна трансферна цел за „червените“, като повече за това може да прочетете в сайта „Отбор.bg“ на адрес http://otbor.bg/tag/matejs-de-ligt