Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп планира да привлече повече опции в защита през лятото, след като контузиите застрашават борбата на мърсисайдци за титлата

Джо Гомес

Според последните слухове в английската преса, Юрген Клоп ще приоритизира подкрепленията в защита през летния трансферен прозорец, след като контузиите застрашиха борбата на „червените“ за титлата в „Премиършип“.

Джо Гомес, Деян Ловрен и Трент Александър-Арнолд не са в тима на „Ливърпул“ заради контузии, като в същото време Натаниел Клайн премина под наем в „Борнемут“.

Това остави „Ливърпул“ без опции в защита, като германецът не успя да привлече нови подкрепления през януари.

Това е в ярък контраст със зимния трансферен прозорец на 2018-а година, когато клубът похарчи 75 милиона паунда за централния защитник Върджил ван Дайк, който оказа значително влияние върху играта на отбора.

В момента Върджил ван Дайк и Жоел Матип са единствените титулярни централни защитници при толкова много контузени в отбора.

Полузащитниците Джеймс Милнър и Джордан Хендерсън бяха използвани за десни бекове в последните няколко мача.

Равенствата срещу „Лестър“ и „Уест Хам“ намалиха устрема на „Ливърпул“, а победата на „Манчестър Сити“ над „Евертън“ в сряда изведе „гражданите“ напред в класирането.

„Ливърпул“ посрещатат „Борнемут“ в събота, преди да обърнат своето внимание към мача от първи кръг от шестнайсетина финалите на „Шампионската лига“ срещу „Байерн“ на „Анфийлд“.

Според достоверни източници на блога мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп не е бил държан напълно в течение със състоянието на Джо Гомес и се твърди, че е бил много ядосан от новината, че на Гомес му предстои нова операция, тъй като германецът не е бил запознат с този риск. Източник, близък до „Анфийлд“, каза:

„В момента в клуба си прехвърлят вината за това кой какво и кога е знаел във връзка с контузията на Джо Гомес. Очаквам да има уволнения през лятото, ако не и по-рано.“