„Арсенал“ се присъединиха към „Ливърпул“ в борбата за нападателя на „РБ Лайпциг“ Тимо Вернер

Тимо Вернер

Тимо Вернер

Ако се вярва на последните слухове, отборът на „Арсенал“ се е присъединил към „Ливърпул“ в надпреварата за подписа на младата звезда на „РБ Лайпциг“ Тимо Вернер.

22-годишният футболист има вкарани 24 гола в „Бундеслигата“ от началото на миналия сезон и има репутацията на един от най-продуктивните нападатели на континента.

Вернер, който има пет гола в пет срещи от началото на декември, е трансферна цел за „Ливърпул“ на Юрген Клоп, както съобщи мюнхенският вестник „Абендцайтунг“ преди повече от две седмици. Форумът на блога и „Отбор.bg“ съобщи това още в края на март миналата година: http://90soccerstreet.com/index.php?topic=769.msg862#msg862

„Байерн Мюнхен“ също имат интерес към германския национал, който наскоро подхвърли, че има желание да се присъедини към шампионите на „Бундеслигата“, ако бъде продаден в края на сезона.

Според „Дъ Мирър“ обаче, „Арсенал“ са готови да се преборят с „Ливърпул“ и „Байерн“, като отправят оферта към нападателя, въпреки че имат в тима Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет.

Твърди се също така, че „Лайпциг“ са казали на Вернер, че трябва да подпише нов договор на „Ред Бул Арена“, или ще бъде продаден през лятото.

Източник на блога, близък до „Анфийлд“, сподели, че слуховете за интереса на мърсисайдци към Тимо Вернер са достоверни, и призова всички фенове на „червените“ да следят новините около младия нападател.