„Фекир на път за „Ливърпул““; журналист твърди, че мърсисайдци са близо до трансфер през януари

Набил Фекир

Набил Фекир

В петък вечерта се появиха няколко любопитни факта, които водят до трансфер на Набил Фекир, макар някои от тях да са съмнителни.

„Олимпик Лион“ посрещна петодивизионния френски клуб „Бурж Фуут“ в събота вечерта и остави Набил Фекир извън тима, което повдигна някои въпроси. Той все пак може да не е нужен на отбора за мача и да има нужда от почивка, но в същото време в тима са включени други ключови играчи на „Олимпик“.“

Обикновено ако има някаква причина даден футболист да не присъства в групата за мача, „Олимпик Лион“ излизат с официална причина за неговото отсъствие, но мълчанието за състоянието на капитана на отбора сега изглежда съмнително.

„Дъ Индипендънт“ споделиха, че „Олимпик Лион“ са все по-благосклонни към идеята да продадат Набил Фекир, който има само 18 месеца до края на своя договор с клуба, за да не се разделят с него без пари, когато почти го продадоха срещу 53 милиона паунда през лятото.

Турският журналист на „Ен Ти Ви Спор“ Ербатур Ергенекон сподели в туитър, че Фекир е на път за „Ливърпул“ и може да бъде Х-факторът, който да реши борбата в „Премиършип“ през този сезон.

„Ливърпул“ имат пари, след като продадоха Доминик Соланке за повече от 19 милиона паунда и получиха сума за сделката под наем на Натаниел Клайн, но дали Юрген Клоп ще привлече Фекир, или някой друг, остава да видим.

„Червените“ имат преднина от четири точки пред „Манчестър Сити“ в таблицата на класирането на „Премиър лийг“, като се надяват да се преборят за трофея за първи път, откакто първенството беше ребрандирано през 1992-а година.

Един от достоверните източници на блога, близки до „Ливърпул“, сподели във връзка с Набил Фекир:

„Винаги въпросът е опирал до пари. Трансферът все още може да се случи. Няма въобще да ме изненада.“