„Ливърпул“ свързвани с брата на Еден Азар Торган

Торган Азар

Торган Азар

Ако се вярва на последните слухове, „Ливърпул“ обмислят дали да привлекат брата на Еден Азар Торган, който играе за „Борусия Мьонхенгладбах“.

25-годишният атакуващ полузащитник има 9 гола на своето име през този сезон и е в полезрението на няколко европейски клуба, сред които са „Рома“ и „Атлетико Мадрид“.

Договорът на Торган Азар изтича през 2020-а година и поради тази причина „Борусия Мьонхенгладбах“ искат той да подпише нов договор с тях, но се твърди, че футболистът не бърза да направи това. Спекулира се, че играчът иска да се пробва в друг отбор, като „Анфийлд“ е една от възможните дестинации.

Твърди се, че мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп желае да плати 34 милиона евро за Азар, ако се стигне до сделка.

Торган Азар е роден в Лувиер, Белгия, и има 13 мача за Белгия от 2013-а година насам, като прогресира през младежките отбори на страната, стартирайки от отбора на младежите до 15 години.

Той подписа с „Челси“ от „Ланс“ през 2012-а година, малко след като лондонският клуб подписа с брат му Еден. Торган Азар обаче изигра само един мач за отбора на „Челси“ до 21 години и така и не игра за първия им състав. Той игра два пъти под наем след това, преди да подпише за постоянно с „Борусия Мьонхенгладбах“ през 2015-а година.

Достоверни източници на блога, близки до „Анфийлд“, споделиха преди, че скаути на „Ливърпул“ са били назначавани да наблюдават Торган Азар, но на този етап няма достоверна информация дали мърсисайдци ще направят оферта за него. По всичко изглежда обаче, че ние имаме интерес към него. Много е вероятно Клоп да наблюдава ситуацията около неговия договор и какво правят другите клубове.

„Ливърпул“ бяха свързвани преди с брата на Торган, Еден, преди той да подпише с „Челси“: https://otbor.bg/tag/eden-azar