Юрген Клоп иска да подпише със звезда на „Пари Сен Жермен“, но на разумна цена

Адриен Рабио

Адриен Рабио

„Ливърпул“ се интересуват от подписа на звездата на „Пари Сен Жермен“ Адриен Рабио, но се страхуват, че няма да успеят да се преборят за него, след като „Манчестър Сити“ обявиха официално интереса си към него.

Твърди се, че мениджърът на „Сити“ Пеп Гуардиола е говорил директно с 23-годишния футболист и неговите представители, за да го убеди, че бъдещето му е на „Дъ Етихад“.

Френският полузащитник е наличен на свободен трансфер през следващото лято. „Ливърпул“ отправиха запитване, но то беше отречено с помощта на медиите в Мърсисайд, след като „червените“ разбраха за интереса на „гражданите“.

Имаше твърдения в медиите, че „Ливърпул“ може да се опитат да подпишат предварителен договор с играча през януари, или да предложат трансферна сума на „Пари Сен Жермен“ през зимата, с надеждата, че ще накарат френския тим да преговаря, преди да загуби без нищо Рабио през лятото.

Според достоверни източници на блога интересът на мениджъра на „Ливърпул“ Юрген Клоп се основава единствено на факта, че Адриен Рабио е наличен за свободен трансфер, и ако другите клубове започнат да предлагат твърде много пари под формата на лични условия, той ще спре да разглежда възможността да подпише с френския футболист.

Има слухове, че „Барселона“ са фаворити за неговия подпис, но те не подновиха своя интерес през последния трансферен прозорец. Това, разбира се, може да е свързано със ситуацията във връзка с договора на играча.

По всичко изглежда, че „Манчестър Сити“, както и други клубове, са много заинтересовани от това да привлекат Рабио. Интересът на „Ливърпул“ по-скоро изглежда като „имаме на склад много полузащитници, но ако можем да го вземем без пари, тогава има смисъл.“