„Ливърпул“ близо до трансфера на Джердан Шакири

Джердан Шакири

Джердан Шакири

„Ливърпул“ са близо до трансфера на крилото на „Стоук“ Джердан Шакири.

Мърсисайдци са направили официално запитване към „Стоук“ за 26-годишния футболист, който има клауза за откупуване от 13.5 милиона паунда, което ще му позволи да се присъедини към „Анфийлд“ без особен шум, след отпадането на „грънчарите“ от „Премиършип“.

Шакири е дал да се разбере, че иска трансферът да се осъществи, така че сделката би трябвало да се сключи, преди „червените“ да продължат предсезонната си подготовка в Съединените щати. Личните условия вече са неофициално договорени.

„Стоук“ искат да вземат под наем 21-годишния футболист Шей Оджо, който играе като крило за „Ливърпул“, но все още мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп не е взел решение, тъй като германецът смята това за сделка, която не е свързана с трансфера на Шакири.

Бившият мениджър на „Стоук“ Марк Хюз привлече Шакири от „Интер Милано“ през 2015-а година за 12 милиона паунда. Джердан Шакири най-вероятно няма да бъде твърд титуляр за „Ливърпул“, като много фенове на „червените“ ще сметнат платената трансферна сума за играч с такава роля за добре сключена сделка.