„Ливърпул“ искат оценявания на 60 милиона евро Силесен за заместник на Кариус

Яспер Силесен

Яспер Силесен

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп иска да предложи на резервния вратар на „Барселона“ Яспер Силесен титулярен футбол на „Анфийлд“.

Испанското издание „Мундо Депортиво“ съобщава, че „Ливърпул“ са насочили вниманието си към Силесен и искат той да заеме мястото на Лорис Кариус на вратата на „червените“.

Яспер Силесен се присъедини към „Барселона“ от холандския гранд „Аякс“ през 2016-а година, но има само две участия в „Ла Лига“ като титуляр. След ужасяващото представяне на Кариус във финала на „Шампионската лига“ през изминалата седмица в Киев, Юрген Клоп иска да привлече нов вратар през лятото.

Ако искат Силесен да играе на „Анфийлд“, „Ливърпул“ трябва да заплатят клаузата за откупуване на стойност 60 милиона евро. Според британската медия „ТиймТок“ той е по-реална опция за мърсисайдци, отколкото вратарят на „Рома“ Алисон или стражът на „Атлетико Мадрид“ Ян Облак.

Ако се вярва на последните слухове, „Рома“ искат 79 милиона паунда за Алисон, докато „Атлетико“ няма да пуснат Облак, докато някой тим не плати клаузата за откупуване на стойност 100 милиона евро. Това прави закования на пейката на „Камп Ноу“ Силесен най-добрата опция за „Ливърпул“.

Намирането на вратар се оказа едно от най-големите предизвикателства за Клоп, откакто пое тима от „Анфийлд“ през 2015-а година, като по нищо не изглежда, че злополучният Кариус има бъдеще с отбора от „Премиършип“.

Слухове в Испания свързваха „Ливърпул“ с трансфера на бившия страж на „Аякс“ още през средата на месец април.