„Ливърпул“ предлагат 40 милиона евро плюс играч за подписа на Доннарума

Джанлуиджи Доннарума

Джанлуиджи Доннарума

Според италианската медия „СпортМедиясет“ се е състояла нова среща в последните няколко часа с агента на Джанлуиджи Доннарума Мино Райола.

Въпреки това най-голямото препятствие си остава позицията на „росонерите“. Ако се вярва на „СпортМедиясет“, „Ливърпул“ са предложили на Райола оферта от 40 милиона евро плюс играч, която ще бъде решена и от двете страни.

Тимът от „Сан Сиро“ смята офертата за твърде ниска, като „Милан“ искат поне 70 милиона евро за своя вратар. Въпреки това ще бъде трудно на „Милан“ да намерят клуб, който да изпълни техните изисквания, тъй като „Пари Сен Жермен“ и „Реал Мадрид“, които преди имаха интерес към младежа, вече са обърнали вниманието си другаде.

В същото време британското издание „Индипендънт“ съобщава, че Юрген Клоп е идентифицирал футболиста на „Бърнли“ Джеймс Тарковски и играча на „Нюкасъл“ Джамал Ласелс като основни трансферни цели през лятото, с които да укрепи централната си защита през следващия сезон.

Финалистите на „Шампионската лига“ искат да привлекат трима-четирима футболисти през трансферния прозорец, в това число вратар, който е вероятно да бъде Джак Бътлънд, и атакуващ футболист, но позицията на централния защитник отново е с приоритет.

Ръководството на „Ливърпул“ и Клоп смятат, че Тарковски и Ласелс пасват на това, което търсят, и ще се опитат да привлекат един от тях.

25-годишният Тарковски е един от играчите, който изпъкна под ръководството на Шон Дайш, докато 24-годишният Ласелс процъфтя в „Нюкасъл“, които комфортно запазиха мястото си в „Премиършип“.

Желанието на „Ливърпул“ да привлече още един централен защитник не означава непременно, че тимът иска да замени Деян Ловрен или който и да е друг, който да играе до Върджил ван Дайк, като мърсисайдци искат да увеличат дълбочината на състава си предвид физическото натоварване по пътя към финала в „Шампионската лига“.