„Ливърпул“ свързвани с централен защитник на „Тотнъм“; звезда на „червените“ налична за трансфер

Тоби Алдервейрелд

Тоби Алдервейрелд

Според слухове, идващи от северен Лондон, „Ливърпул“ обмислят трансфера на футболиста на „Тотнъм“ Тоби Алдервейрелд.

29-годишният централен защитник, който може да играе и като десен бек, все още не е сключил нов договор с „шпорите“, и лондонският клуб може да реши да го продаде сега, заради факта, че през лятото на 2019-а година ще бъде активирана клауза за откупуване от 25 милиона паунда. „Тотнъм“ може да се опитат да вкарат няколко клуба в битка за неговия подпис сега, вместо да го загубят за 25 милиона паунда следващата година. Ако се вярва на слуховете, те ще искат около 50 милиона паунда за белгийския национал.

Тоби Алдервейрелд представлява интерес за „Арсенал“, „Барселона“, „Манчестър Юнайтед“, „Пари Сен Жермен“ и „Реал Мадрид“. Името на „Ливърпул“ също е замесено в тази битка, като според журналисти, базирани в Лондон, мърсисайдци са отправили неофициално запитване.

Юрген Клоп се надява да привлече поне един централен защитник през лятото, като играчът на „Лацио“ Стефан де Врай е основна трансферна цел за мениджъра на мърсисайдци. Ще бъде позволено на Деян Ловрен да напусне „Анфийлд“, ако „Ливърпул“ получи подходяща оферта, и бъде намерен негов подходящ заместник.

Източници на „Отбор.bg“ съобщиха за интереса към централния защитник на „Тотнъм“ в началото на седмицата: http://otbor.bg/livrpul-mogat-da-vinyat-samo-sebe-si-ako-totnm-privlekat-transfernata-tsel-na-mrsisajdtsi-dzhonatan-ta