„Ливърпул“ обмислят трансфера на нападателя на „Ред Бул Лайпциг“ Тимо Вернер през летния трансферен прозорец

Тимо Вернер

Тимо Вернер

Няколко клуба от „Премиършип“ са проявили интерес към 22-годишния германец Тимо Вернер, но Юрген Клоп е в челните места на опашката за неговия подпис, твърди водещият футболен експерт на „Индипендънт“ Мигел Дилейни.

„Ливърпул“ наблюдават Тимо Вернер от „Ред Бул Лайпциг“ във връзка с предстоящия летен трансферен прозорец и може да го привлекат на „Анфийлд“ заедно с Наби Кейта.

22-годишният нападател подобри значително играта си в клуба от „Бундеслигата“, което доведе до интереса към него от няколко клуба от „Премиършип“, включително и „Манчестър Юнайтед“, но на този етап Юрген Клоп е показал най-голям интерес. Той иска да увеличи опциите си в атака през лятото.

„Ливърпул“ може да срещнат трудности в преговорите си с „Ред Бул Лайпциг“, особено като се има предвид колко продължителни бяха разговорите за Наби Кейта.

Накрая мърсисайдци се съгласиха да привлекат полузащитника през следващия сезон, въпреки че го искаха за началото на сезон 2017-2018. Има притеснения в лагера на „червените“, че Вернер заяви в миналото, че мечтае да премине в „Манчестър Юнайтед“, но засега „Ливърпул“ са проявили повече желание да подпишат с нападателя.