„Барселона“ преговарят директно с „Фенуей Спортс Груп“ за Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Според слухове, идващи от каталунските медии вчера, собствениците на „Ливърпул“ „Фенуей Спортс Груп“ преговарят директно с шефовете на „Барселона“ във връзка с предстоящия трансфер на Филипе Коутиньо.

Президентът на „Барселона“ Жозеп Мария Бартомеу и изпълнителният директор на каталунския гранд Оскар Грау са провели разговори с официални лица на „Фенуей Спортс Груп“ и главния преговарящ за трансферите в „Ливърпул“ Майкъл Едуардс, като се твърди, че тимът от „Ла Лига“ все още иска да осъществи сделката през януарския трансферен прозорец.

Ако се вярва на последните слухове, „Барселона“ са предложили на мърсисайдци няколко от своите играчи заедно с пари за Коутиньо, но „червените“ не се интересуват от тази опция и искат само пари за бразилския национал.

Твърди се още, че „Ливърпул“ искат 135 милиона паунда наведнъж – сума, която звучи много щедро, като се има предвид пазара в момента и факта, че през зимата трябва да платиш допълнително, за да осъществиш трансфер.

„Барселона“ се надяват да осъществят напредък по сделката през следващата седмица.

Феновете на „Ливърпул“ очакват клубът да задържи Коутиньо до лятото, но запознати с трансферните дела на „Анфийлд“ не са толкова убедени, че това ще се случи. Всичко зависи от това дали „Барселона“ ще отговорят на желанието на „Ливърпул“.

Испанският футболен журналист Гилем Балаге и официални лица, свързани с „Ливърпул“, твърдят, че двата клуба не преговарят за Филипе Коутиньо.

Филипе Коутиньо искаше трансферът да се осъществи през лятото, но му беше обещано, че „Ливърпул“ няма да му пречи през следващата година, ако „Барселона“ плати исканата от „червените“ сума. Той все още иска да играе за „Барселона“, а „Ливърпул“ се оглеждат за негов заместник.

В същото време „Лацио“ казаха на своя защитник Стефан де Врей, който има договор с клуба до лятото, че може да напусне. 25-годишният футболист е трансферна цел на „Ливърпул“, като достоверни източници на блога потвърдиха интереса на мърсисайдци към него.

Източник на блога, близък до „Анфийлд“, сподели, че „Ливърпул“ имат интерес към вратаря на „Рома“ Алисон Бекер. Твърди се, че Юрген Клоп и неговите скаути харесват 25-годишния национал на Бразилия.

Един от най-достоверните източници на „Отбор.bg“ сподели във връзка с трансфера на Върджил ван Дайк: „Юрген (Клоп) показа класа и лоялност, след като най-накрая привлече Върджил ван Дайк. Мениджърът каза на Хенри и компания, че няма да остави Ван Дайк на произвола на съдбата, след като той направи всичко възможно трансферът да се случи.“

„Говорих по скайп с един от моите добри приятели, който работи на „Етихад“. Той каза, че „Манчестър Сити“ са много ядосани от това колко бързо са действали „Ливърпул“ да подпишат с Върджил ван Дайк, след като са разбрали, че „гражданите“ подготвят оферта. „Сити“ са убедени, че това не трябва да се случва повече.“

На въпроса „кой е следващият в списъка на Клоп?“, източникът отговори: „Дръжте под око трансферния пазар в Италия, нищо конкретно, само слухове засега.“