„Ливърпул“ искат да привлекат Пиер-Емерик Обамеянг през януарския трансферен прозорец

Пиер-Емерик Обамеянг

Пиер-Емерик Обамеянг

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп ще направи опит да подпише с Пиер-Емерик Обамеянг през януарския трансферен прозорец, но само ако намери клуб, който да закупи Даниел Стъридж на цената, която е определена от германския специалист.

Обамеянг отново е свързван с трансфер в новините, което доведе до подновяване на интереса от страна на „Челси“ и „Манчестър Сити“. „Ливърпул“ също харесват играча, като Клоп се опита да привлече футболиста на „Борусия Дортмунд“ поне веднъж на „Анфийлд“.

Според един от най-достоверните източници, близък до „червените“, Юрген Клоп иска да се раздели с Даниел Стъридж, въпреки че публично обяви, че той остава ключов играч за тима. Клоп е склонен да продаде 28-годишния нападател, който иска да напусне „Анфийлд“, срещу поне 20 милиона паунда, което ще помогне на „Ливърпул“ да финансира трансфера на Пиер-Емерик Обамеянг, който ще струва над 50 милиона паунда.

Стъридж иска да напусне мърсисайдци през януари, за да увеличи шансовете си да играе на световното първенство, но Клоп ще го пусне само ако може да намери подходящ негов заместник през същия трансферен прозорец. Въпреки че трябва да плати повече за Обамеянг през зимата, Клоп смята, че нападателят на „Борусия Дортмунд“ ще бъде още по-скъп през лятото, особено ако „Челси“ и „Реал Мадрид“ направят оферти.

Източникът сподели, че Клоп ще привлече нов нападател само ако преди това продаде Стъридж. Твърди се, че германският мениджър на мърсисайдци е искал да се раздели с Даниел Стъридж още след като е наследил Брендън Роджърс начело на „Ливърпул“.

Смятате ли, че Пиер-Емерик Обамеянг ще се справи по-добре от Даниел Стъридж на "Анфийлд"?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...