„Ливърпул“ подновиха интереса си към Невен Суботич

Невен Суботич

Невен Суботич

Отборът на „Ливърпул“ поднови интереса си към централния защитник на „Борусия Дортмунд“ Невен Суботич.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп се опита да привлече 28-годишния сръбски национал на „Анфийлд“, след като наследи Брендън Роджърс, но до трансфер така и не се стигна, като „Ливърпул“ привлякоха Стивън Колкър под наем.

Суботич, който има 36 мача за сръбския национален отбор между 2009-а и 2013-а година, има чудесни взаимоотношения с Клоп по времето му в „Борусия“.

Невен Суботич не успя да впечатли новия мениджър Петер Бос досега през сезона, и потвърди, че иска да премине в друг тим, което накара доста клубове в Европа да бъдат свързвани с него.

Централният защитник преодоля проблемите си с контузиите, и ако остане здрав, това може да накара Клоп да го привлече през януари, особено след като е ясно, че през лятото футболистът ще остане без договор през лятото и е наличен за свободен трансфер след края на сезона.

Според достоверни източници на блога Юрген Клоп лично е разговарял със Суботич и неговите представители, за да разбере какви са неговите планове за 2018-а година и след това.

Играчът има склонност да се контузва от време на време, и това би попречило на сделката. Невен Суботич определено влиза в плановете на Клоп, но не е основна трансферна цел за германския мениджър на „Ливърпул“, което означава, че ако „червените“ го привлекат, трансферът на някоя от основните цели на мърсисайдци е пропаднал.