„Ливърпул“ ще пуснат Коутиньо да се присъедини към „Барселона“; „блаугранас“ искат да привлекат Ван Дайк

Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

„Ливърпул“ са се съгласили да позволят на Филипе Коутиньо да осъществи мечтания си трансфер в посока „Барселона“ през следващата година, ако се вярва на слуховете от тази седмица.

Слуховете, идващи от Испания, твърдят, че мърсисайдци са се договорили с бразилеца да го използват за известно време, но ще му позволят да напусне от първи януари през следващата година. Твърди се обаче, че „червените“ ще дадат зелена светлина на трансфера, само ако „Барселона“ предложат приемлива за „Ливърпул“ цена на Коутиньо.

Няколко оферти на „Барселона“ за 25-годишния футболист бяха отхвърлени през лятото, като собствениците на „Ливърпул“ „Фенуей Спортс Груп“ обявиха, че няма да приемат нито една оферта, независимо от нейната цена.

В края на септември германското издание „Шпорт Билд“ информира, че „Ливърпул“ са щели да продадат Филипе Коутиньо, ако са си били осигурили подписа на Томас Мюлер от „Байерн Мюнхен“. Бразилецът е бил наличен за сто милиона евро, ако Мюлер е бил дошъл на „Анфийлд“, но „Байерн“ е отказал всички оферти от страна на Юрген Клоп за 28-годишния играч.

В същото време „Барселона“ са готови да подновят враждата си с „Ливърпул“ след проваления опит да подпишат с Коутиньо през лятото, като се опитат да сключат сделка за Върджил ван Дайк, твърди „Мирър“.

Звездата на „Саутхамптън“ беше решен да се присъедини към „Ливърпул“ през лятото, но сделката се оказа невъзможна заради обтегнатите взаимоотношения между „светците“ и мърсисайдци.

Възможно е холандският национал да приеме план Б, ако той включва „Барселона“, които могат да спечелят битката за оценявания на 50 милиона паунда 26-годишен футболист.

„Челси“ и „Манчестър Сити“ също бяха свързвани с Ван Дайк, но желанието на играча да играе на „Анфийлд“ прекрати техните опити да осъществяват каквато и да е било сделка.