„Пари Сен Жермен“ свързвани с трансфер на стойност 70 милиона паунда за Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Според слухове, идващи от Франция, „Пари Сен Жермен“ ще предложат 70 млн. паунда за Филипе Коутиньо, ако не успеят да привлекат Килиан Мбапе.

Френският гранд продължава да бъде свързван със звездата на „Ливърпул“ и според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, техният интерес към Коутиньо е истински. Въпреки това е малко вероятно „Ливърпул“ да приемат оферта от 70 милиона паунда за бразилския национал, като се има предвид надутите трансферни суми, които се обявяват за футболистите през това лято.

„Ливърпул“ твърдят, че Филипе Коутиньо не се продава, и въпреки че той би се възползвал от шанса си да премине в „Барселона“, ако има такъв, е малко вероятно да пожелае да играе във Франция, ако хипотетично мърсисайдци приемат офертата на „Пари Сен Жермен“.

Френското издание „Льо10 Спорт“ твърди, че „Пари Сен Жермен“ са се свързали с представители на Коутиньо във връзка с вероятен трансфер, тъй като те искат да привлекат футболист от световна класа през това лято.

Според източници на блога, официалните лица на „Ливърпул“ са убедени, че в момента Коутиньо се чувства доволен на „Анфийлд“, но в клуба има усещането, че неговият агент иска той да премине в друг отбор. Твърди се, че от години насам агентът стои зад повечето слухове, свързани с напускането на „Ливърпул“ от страна на Филипе Коутиньо. Не е задължително неговите действия да накарат Коутиньо да напусне „червените“, но клубът смята, че от време на време те го карат да се замисли за напускане.