„Ливърпул“ и Пиер-Емерик Обамеянг

Пиер-Емерик Обамеянг

Пиер-Емерик Обамеянг

В неделя френският вестник „Льо Паризиен“ информира, че „Ливърпул“ са твърдо на пазара за един от най-добрите нападатели в Европа – футболистът на „Борусия Дортмунд“ Пиер-Емерик Обамеянг.

Ако Обамеянг премине на „Анфийлд“, Юрген Клоп ще добави звезда към отбора на „червените“, която може да промени облика на тима.

С Филипе Коутиньо, Садио Мане и Роберто Фирмино в подкрепа на Обамеянг, „Ливърпул“ може да имат една от най-светкавичните атаки в „Премиършип“ и в Европа.

27-годишният Обамеянг има договор на „Сигнал Идуна Парк“ до 2020-а година.

Смяташе се, че габонският нападател ще подпише сделка с „Пари Сен Жермен“ срещу 14 милиона евро на сезон, като френският клуб ще плати 70 милиона евро на „Борусия Дортмунд“.

Но миналата седмица преговорите бяха прекратени, като се появиха слухове, че „Пари Сен Жермен“ са се изтеглили от сделката.

„Льо Паризиен“ сега твърдят, че „Ливърпул“ са готови да привлекат Обамеянг, като „Фенуей Спортс Груп“ са готови да платят исканите от „Борусия“ 70 милиона евро, а нападателят има желание да играе отново под ръководството на Юрген Клоп, който го привлече при „черно-жълтите“.

Обамеянг отбеляза най-много голове през изминалия сезон в „Бундеслигата“, като вкара 31 гола в 31 мача. Футболистът отбеляза 43 гола за своя тим и за страната си през 2016-2017 година.