„Саутхамптън“ искат 70 милиона паунда за Върджил ван Дайк

Върджил ван Дайк

Върджил ван Дайк

Отборът на „Саутхамтън“ обяви цена от 70 милиона паунда за Върджил ван Дайк с надеждата, че по този начин ще предотврати желания от него трансфер в посока „Ливърпул“.

„Светците“ са непреклонни в твърденията си, че нямат нужда от тези пари и няма да продават защитника през това лято, въпреки че играчът даде знаци, че иска да напусне.

„Ливърпул“ съобщиха по-рано през седмицата, че са прекратили интереса си към Ван Дайк, но според журналисти на Острова, мърсисайдци все още наблюдават ситуацията около холандеца, а извинението е начинът на „червените“ да покажат на „Саутхамптън“, че няма да приемат надутата от тях цена.

По всичко изглежда, че „Саутхамптън“ са приели извинението на „Ливърпул“ за „незаконния подход“ на мърсисайдци към трансфера на централния защитник, но „светците“ все още не са изтеглили своето неофициално оплакване към „Премиършип“, таке че въпросът може да се проточи и през следващата седмица.

„Ливърпул“ може да насочат своето внимание към Майкъл Кийн от „Бърнли“, Хари Магуайър от „Хъл Сити“ или Калиду Кулибали от „Наполи“, ако приемат, че „Саутхамптън“ наистина не са склонни да намалят исканата от тях цена.

Ключът към сделката в момента се държи от Върджил ван Дайк, който ще трябва да окаже натиск върху клуба си, ако иска да осъществи мечтания от него трансфер в посока „Анфийлд“.

Ако се вярва на последните слухове, „Манчестър Сити“ са фаворити за подписа на Ван Дайк, а „Челси“ и „Арсенал“ продължават да бъдат свързвани с 25-годишния футболист.