„Ливърпул“ готови да платят заплата на Върджил ван Дайк, предлагана му от „Манчестър Сити“ и „Челси“

Върджил ван Дайк

Върджил ван Дайк

Сагата с Върджил ван Дайк претърпя много обрати в последно време. Според информация през уикенда в британските медии, основната трансферна цел на „Ливърпул“ щеше да промени своето решение и да премине в синята част на Манчестър. „Ливърпул“ упорито преследват централния защитник в опит да го привлекат в Мърсисайд, и ако се вярва на журналиста на „Ливърпул Екоу“ Йън Дойл, „червените“ все още са в битката за футболиста на „Саутхамптън“. Блогът съобщи за това още преди информацията на „Мирър“, цитирана от „Гонг“: http://liverpool.operatura.info/?p=3204

Йън Дойл добави, че „Ливърпул“ не само остават в битката за Ван Дайк, но са готови да предложат на играча каквито лични условия му предложат „Манчестър Сити“ и „Челси“ в опит да го привлекат на „Анфийлд“. Твърди се, че „Саутхамптън“ искат поне 50 милиона паунда за играча, но е ясно от началото на лятото, че парите няма да са основна цел за играчите от списъка на Юрген Клоп.

Въпреки всичко това, „Ливърпул“ все още смятат, че решението на Ван Дайк на този етап няма да бъде свързано само с парите, и че това решение ще бъде взето лично от него. Мърсисайдци са били поощрени от положителната обратна връзка от неговите представители, но „Манчестър Сити“ и „Челси“ също са представили много силни аргументи в полза на това холандският национал да подпише с тях. Информацията през уикенда твърдеше, че е била достигната устна уговорка със „Сити“ за заплата от 200 хиляди паунда на седмица, но „Челси“ също се включиха много активно в борбата за звездата на „светците“.