Трансферна оферта на „Ливърпул“ за Мохамед Сала отхвърлена

Мохамед Сала

Мохамед Сала

„Рома“ отхвърли оферта от 28 милиона паунда от футболен клуб „Ливърпул“ за Мохамед Сала.

Журналистът на „Дейли Мейл“ Доминик Кинг твърди, че мърсисайдци са предложили почти двойна заплата на Сала, но италианският клуб иска 40 милиона паунда за услугите на бившето крило на „Челси“.

24-годишният египетски национал желае да играе на „Анфийлд“, което е накарало мърсисайдци да направят оферта, но „червените“ трябва да се завърнат на масата за преговори с нова оферта, ако искат да договорят трансфера.

„Ливърпул“ вече привлякоха 19-годишния нападател на „Челси“ Доминик Соланке и централния защитник на „ФК Джаз“ Патрик Пайтанен, който е на 15 години.

Достоверен източник на блога, близък до „Анфийлд“, информира, че всъщност „Рома“ искат 40 милиона евро, а не 40 милиона паунда за Мохамед Сала, и смята, че „вълците“ биха приели оферта от 38 милиона евро за услугите на фланговия футболист, който направи много добър сезон в „Серия А“.

Крилото на „Байер Леверкузен“ Юлиан Брандт е по-високо в трансферния лист на Юрген Клоп, но слуховете за неговия трансфер в посока „Анфийлд“ намаляха значително, което доведе до преговорите за Сала.

Източникът сподели, че ако Алекс Окслейд-Чембърлейн се присъедини към тима от „Анфийлд“, това няма да е за сметка на трансфера на Наби Кейта. Окслейд-Чембърлейн иска да играе в средата на терена, което означава, че най-вероятно двама от полузащитниците на „Ливърпул“ ще напуснат.

Очаква се това да бъдат Лейва и Стюърт, като има вероятност Емре Джан да напусне в посока Италия.