„Ливърпул“ променят сделката за личните условия на Върджил ван Дайк, което поставя трансфера под въпрос

Върджил ван Дайк

Върджил ван Дайк

Трансферът на централния защитник на „Саутхамптън“ Върджил ван Дайк в посока „Анфийлд“ е под въпрос, след като „червените“ се опитаха да променят вече договорената заплата с футболиста по време на преговорите.

Крис Уилямс от фен сайта „Дис из Анфийлд“ съобщава, че Ван Дайк е получил в началото предложение за заплата от 180 хиляди паунда на седмица, но „Ливърпул“ са се опитали да преструктират сделката на основна заплата от 130 хиляди паунда на седмица, която може да нарасне до 180 хиляди паунда на седмица след различни бонуси.

Ако се вярва на Уилямс, позицията на „Ливърпул“ е ядосала представителите на Ван Дайк, и агентите на холандеца са информирали мърсисайдци, че те не са единственият клуб, който желае подписа на бившия играч на „Селтик“. В самия край на месец май английският вестник „Дъ Таймс“ съобщи, че „Манчестър Сити“ са готови да предложат на холандския национал заплата, която той е договорил с „Ливърпул“ от 180 хиляди паунда на седмица, като тази новина далеч не е съвпадение.

Върджил ван Дайк все още предпочита да играе за „Ливърпул“, но промяната на решението на „Ливърпул“ в последния момент за заплатата може да постави трансфера под съмнение. Ако „Ливърпул“ не успеят да се справят с този проблем, „Сити“ и „Челси“ може да откраднат основната трансферна цел на Юрген Клоп за лятото.

На въпроса дали преговорите с Върджил ван Дайк са били „провалени“, източник на блога сподели:

„Провалени? Все още не, но това, което казах е, че „Фенуей Спортс Груп“ взеха неразумно бизнес решение във връзка със структурата на заплатата, при положение, че до този момент преговорите вървяха гладко.“

„Ако те не променят своето решение, тогава „провалени“ ще бъде правилната дума.“

„“Провалени“ не е думата, която бих използвал, но е близо.“

„Все още съм убеден, че ще бъде привлечен.“

„Най-смешното е, че цената ще бъде основният проблем. „Светците“ искат да има война за неговия подпис на всяка цена.“

„Клоп направи Върджил ван Дайк своя основна трансферна цел през януари и няма да бъде много доволен, ако се провалим.“

„Възможно е Ван Дайк да пусне молба за трансфер, но това няма да се случи преди края на юли, ако нищо не стане преди това.“

„Върджил ван Дайк знае, че ще бъде трансфериран, така че не бърза това да се случи.“

„Подозирам, че цената му ще бъде между 45 и 47 милиона паунда – според мен е твърде надценен.“

„Клоп получи обещание, че ще се сдобие с основните си трансферни цели, ако осигури футбол в „Шампионската лига“, така че вярвам, че ще привлечем когото ни трябва.“

„“Фенуей Спортс Груп“ промениха структурата на заплатата, не самата сума. Основната причина е, че не искаха да му плащат през лятото, и смятаха, че заплата с допълнителни стимули е по-добрата алтернатива.“

Това не е първият път, когато структурата на заплата, предлагана от „Ливърпул“, води до проваляне на сделката за основна трансферна цел на мърсисайдци.

Миналия сезон „Ливърпул“ не успяха да стигнат до споразумение с представителите на Наби Кейта, което позволи на гвинейския футболист, който отново е трансферна цел за „червените“, да се присъедини към „Ред Бул Лайпциг“.

В началото на седмицата изглеждаше, че Бенджамин Менди може да премине на „Анфийлд“, но отново заплатата се оказа проблем. Френският ляв защитник сега най-вероятно ще се присъедини към „Манчестър Сити“ срещу 42 милиона паунда.

Трансферната сума беше по възможностите на „Ливърпул“, но агентът на Менди искаше заплата от 150 хиляди паунда на седмица за полуфиналиста за „Шампионската лига“ от този сезон. „Ливърпул“ предложиха заплата от 80 хиляди паунда на седмица, която може да нарасне до 130 хиляди след бонуси, което позволи на „гражданите“ да предложат исканото от агента на Менди Мейса Н’Диайе възнаграждение.

„Ливърпул“ все още изглеждат фаворити за подписа на Мохамед Сала, като египетското крило изглежда близо до това да се договори с „червените“.

Пристигането на Сала ще подсили опциите на мърсисайдци в атака, които провалиха тима на Клоп в борбата му за титлата през януари.

Лошата структура на възнаграждението, предложено от „Ливърпул“, доведе до трансфера на футболиста на „Рома“ в „Челси“ през 2014-а година, когато по всичко изглеждаше, че „Ливърпул“ са осигурили неговия подпис.

След като и Райън Сесеньон се изплъзва от ръцете на „Ливърпул“, провалът в преговорите за услугите на Ван Дайк ще намали опциите пред „червените“ в борбата им на четири фронта през следващия сезон.

Юрген Клоп има желание да осигури подписите на своите основни трансферни цели преди предсезонната подготовка и приятелските срещи в Германия и Азия, тъй като жребият за квалификациите за „Шампионската лига“ е след осем седмици.

Ван Дайк оглавява списъка на основните трансферни цели на „Ливърпул“ от известно време насам и клубът от „Анфийлд“ ще се надява, че преговорите не са се провалили в последния си етап. Клоп и Ван Дайк споделят мнението, че „Анфийлд“ е най-доброто място за холандеца, и следващите часове може да се окажат критични за сделката с талантливия централен защитник.