„Ливърпул“ се дистанцираха от слуховете за Икер Касияс

Икер Касияс

Икер Касияс

Футболен клуб „Ливърпул“ се дистанцира вчера от твърденията, че са се съгласили да подпишат с Икер Касияс със свободен трансфер.

Според слухове, идващи от Испания, мърсисайдци са предложили сделка на 36-годишния вратар, след като договорът му с „Порто“ изтече, и той е подписал предварително споразумение, според което ще премине на „Анфийлд“ на първи юли.

Мърсисайдските медии информираха, че „Ливърпул“ са били „объркани“ от тези слухове, и че Юрген Клоп определено не е на пазара за нов вратар.

Според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, Клоп се интересува от стража на „Съндърланд“ Джордан Пикфорд, но германският мениджър на „червените“ е приел, че трябва да разчита на Симон Миньоле през следващия сезон, тъй като трансферният бюджет ще се използва, за да се подсилят по-приоритетни позиции в тима. Мениджърът има още на разположение Лорис Кариус и Дани Уорд. Адам Богдан все още се води играч на „Ливърпул“, а Алекс Манингер ще прекрати спортната си кариера през лятото.

Сегашният титуляр в тима на „Ливърпул“ на вратарския пост Симон Миньоле преди не се чувстваше добре на „Анфийлд“ и неговият агент опипваше почвата за трансфер в друг клуб. Но белгиецът вече няма желание да напусне мърсисайдци, след като успя да върне мястото си в тима. На този етап няма интерес към Кариус и най-вероятно „Ливърпул“ няма да го продадат толкова скоро, въпреки че това може да се промени, ако „червените“ получат твърда оферта за него. Има интерес към Уорд след успешното му представяне под наем за „Хъдърсфилд Таун“, но Клоп иска да го запази за следващия сезон. Твърди се, че Юрген Клоп не иска да пуска Кариус и Уорд под наем през лятото.

Мениджърът на „Ливърпул“ със сигурност трябва да продаде Миньоле, Кариус и Уорд, ако иска да привлече Пикфорд, като дори и тогава може да не му стигнат парите, ако иска да привлече звездата на „Съндърланд“. Треньорският щаб на Клоп и скаутите на „Ливърпул“ харесват Пикфорд, но по всичко изглежда, че нищо няма да се случи на този фронт, макар че мърсисайдци ще наблюдават ситуацията около вратаря през лятото.

Касияс е бил предложен на „Ливърпул“, което е довело и до слуховете, но според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, „червените“ са казали на представителите на вратаря, че тимът има достатъчно опции на тази позиция в момента.