Футболен клуб „Ливърпул“ свързван с полузащитника на „Барселона“ Рафиня

Рафиня

Рафиня

Според слухове от Испания от тази седмица „Ливърпул“ са свързвани с полузащитника на „Барселона“ Рафиня.

24-годишният футболист не е официално наличен за трансфер, но се твърди, че каталунският гранд има желание да го включи в сделката за звездата на мърсисайдци Филипе Коутиньо.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп иска да задържи Коутиньо и на този етап няма доказателства, че собствениците на „червените“ „Фенуей Спортс Груп“ искат да провокират трансфера на национала на Бразилия. Някои фенове не спират да си мислят за посещението на Джон Хенри на мача от „Ла Лига“ между „Барселона“ и „Леганес“ през февруари заради недоверието на част от почитателите на клуба от „Анфийлд“ към американските собственици на „червените“.

Официалната позиция на „Ливърпул“ е, че Филипе Коутиньо не се продава и това най-вероятно отговаря на истината. Въпреки това представителите на Коутиньо се опитват да договорят трансфера му в посока „Ноу Камп“, и макар че всеки играч си има цена, не е много сигурно дали „Барселона“ имат желание да платят споменаваната трансферна сума от 72 милиона паунда.

Наскоро бащата на Рафиня и негов агент Мазиньо отхвърли слуховете, че неговият син иска да напусне „Барселона“, след като се появи информация, че той може да премине във Висшата лига или в бразилския клуб „Фламенго“.

Мазиньо каза: „Това е абсурдно, не знам кой започна това.“

„Рафиня не желае да напусне „Барселона“.“

„Имаме договор до 2020-а година и той ще си го изпълни по нормалния начин.“

„Ювентус“ също са свързвани с Рафиня, който има цена на откупуване от 64 милиона паунда, ако се вярва на информацията в медиите.

В същото време отборът на „Ливърпул“ се е срещнал с представител на звездата на „Реал Мадрид“ Алваро Мората. Повече може да прочетете тук: http://otbor.bg/ekskluzivno-livrpul-se-sreshhat-s-agent-predstavlyavashh-zvezda-na-real-madrid