„Ливърпул“ желаят звезда на „Гремио“

Футболен клуб „Ливърпул“ продължават да бъдат свързвани със звездата на „Гремио“ Луан Виейра.

Според информация от изминалата седмица, мърсисайдци са направили оферта от 26 милиона паунда на шести май, която е била приета, след като 24-годишният футболист е отказал да подпише нов договор.

Луан влезе в последната си година от настоящия договор, като „Гремио“ признаха, че трябва да продават играчи през лятото, за да решат финансовите си проблеми. Със сигурност те не могат да си позволят да оставят договора на футболиста да изтече и да го изгубят без пари.

Ако се вярва на слуховете от Бразилия, „Гремио“ желаят да сключат сделката, но се предполага, че клубът иска да задържи играча за кампанията им в „Копа Либертадорес“, което означава, че той няма да може да се присъедини към „Ливърпул“ до 18-и януари, ако „трицветните“ стигнат до финала, а това не влиза в интересите на „червените“.

Президентът на „Гремио“ Ромилдо Болзан отрече през уикенда да е приел оферта от страна на „Ливърпул“:

„Не сме получавали никакво предложение.“

„Нямаме никаква информация, нямаме официално предложение. Засега такова не е постъпвало.“

Въпреки това представителят на Луан Жаир Пейшото сподели, че сделката може да се случи през лятото, ако „Ливърпул“ предложат на „Гремио“ желаната цена от 26 милиона паунда.

Според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, „Ливърпул“ не желаят да платят повече пари за играча, който беше предложен на „Лестър“ миналата година срещу 20 милиона паунда.

Интересът на „Ливърпул“ е реален, но преговорите трябва да продължат, ако двата клуба искат трансферът да се осъществи.