„Ливърпул“ ще обяви трансфера на защитник от „Премиършип“ след началото на трансферния прозорец

Андрю Робъртсън

Андрю Робъртсън

Андрю Робъртсън най-вероятно ще стане първият трансфер на „Ливърпул“ през лятото, тъй като според последните слухове Юрген Клоп се е преборил за подписа на защитника.

Британският вестник „Мирър“ твърди, че сделката за левия бек на „Хъл Сити“ ще бъде обявена, когато отвори летният трансферен прозорец.

Робъртсън играе за „тигрите“ от три години насам след трансфера си от „Дънди Юнайтед“ и има само година до края на договора си с клуба.

Привличането на шотландския национал поставя под въпрос интереса на „Ливърпул“ към тийнейджъра на „Фулъм“ Райън Сисеньон, за когото мърсисайдци смятат, че може да реши проблемите им по левия фланг за години наред.

„Отбор.bg“ съобщи за интереса на „червените“ към Андрю Робъртсън в края на 2016-а година: http://otbor.bg/livrpul-obmislyat-da-privlekat-zashhitnik-na-hl-siti-sreshhu-deset-miliona-paunda

„Мирър“ смятат, че шотландският национал може да не бъде единственият играч на „Хъл“, който да премине на „Анфийлд“ през лятото. Ако се вярва на слуховете, „Ливърпул“ е един от клубовете, които наблюдават централния защитник Хари Магуайър.

„Нюкасъл“, които спечелиха промоция във Висшата лига, отдавна са хвърлили око на бившия футболист на „Шефилд Юнайтед“, като към тях се присъединиха „Ливърпул“ и класиралият се за „Шампионската лига“ „Тотнъм“.

„Ливърпул“ са помолили бивши играчи на „червените“ в „Хъл“ да разучат характера на Магуайър в последните две седмици.

Въпреки че играчът беше замесен в битката за оцеляване, скаутите на мърсисайдци са забелязали, че формата Хари Магуайър се подобрява постоянно и той е готов на следващата стъпка в своята кариера, независимо дали „Хъл Сити“ ще се спасят от изпадане.