„Ливърпул“ насочват своето внимание към вратаря на „Съндърланд“ Джордан Пикфорд

Джордан Пикфорд

Джордан Пикфорд

Според слухове в британските медии футболен клуб „Ливърпул“ е един от тимовете, които се интересуват от вратаря на „Съндърланд“ Джордан Пикфорд.

Младата звезда на „черните котки“ най-вероятно ще напусне „Съндърланд“ в следващите няколко месеца, след като тимът изпадна в „Чемпиъншип“, и ако се вярва на слуховете, той може да премине на „Анфийлд“.

„Арсенал“, „Евъртън“, „Манчестър Сити“, „Манчестър Юнайтед“ и „Уест Хам“ са другите клубове, които се интересуват от национала на Англия до 21 години, за когото се очаква, че ще бъде в тима на Гарет Саутгейт за световното първенство през следващата година.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп харесва играча, но германският мениджър на „Ливърпул“ каза наскоро, че няма намерение да привлича нов вратар, въпреки че се смята, че той не е доволен от опциите си на този пост. Приоритет за Клоп ще бъдат други позиции в тима, освен ако не успее да увеличи трансферния си бюджет, като продаде някои от футболистите на „червените“.

Джордан Пикфорд ще бъде много добро попълнение за „Ливърпул“, тъй като може да играе поне десетилетие на „Анфийлд“. Лорис Кариус не оправдава очакванията на този етап, но може би е още рано да бъде отписван. Формата на Симон Миньоле е по-добра в последно време, но и той не изглежда дългосрочно решение за проблемите на „Ливърпул“ на вратарския пост.

Информацията в британските медии потвърждава написаното от блога в ексклузивен материал през март, че екипът на Юрген Клоп е предложил на германеца да подпише с Джордан Пикфорд: http://liverpool.operatura.info/?p=3137