„Ливърпул“ очакват Филипе Коутиньо да напусне „Анфийлд“ в посока „Барселона“

Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Според слухове, идващи от Испания, отборът на „Ливърпул“ се е примирил, че ще загуби Филипе Коутиньо през това лято, след като бразилският национал от месеци е свързван с тима на „Барселона“.

Въпреки че на този етап няма индикации, че играчът иска да напусне на всяка цена, би било наивно да се смята, че неговият агент не преговаря с каталунския гранд за трансфер в посока „Ноу Камп“.

Твърди се, че мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп ще насочи вниманието си към атакуващия полузащитник на „Реал Мадрид“ Иско, ако бъде принуден да се раздели с Коутиньо.

25-годишният Иско, който също така е желан от „Челси“ и „Тотнъм“, е свързван с „червените“ от известно време насам, но клубовете, които го желаят, може да останат разочаровани, тъй като изглежда, че футболистът ще подпише нов договор с „Белия балет“, след като отново попада в плановете на Зинедин Зидан.

Ако се вярва на последните слухове, „Ливърпул“ са провели разговори с представителите на Иско с надеждата, че може да променят неговите планове. Трябва да се отбележи, че сред клиентите на агентите на Иско е и Юлиан Брандт, който е една от основните трансферни цели на Клоп: http://www.transfermarkt.co.uk/familienangehoriger/beraterfirma/berater/1207

Според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, „Барселона“ се интересуват от Филипе Коутиньо, но не са убедени, че каталунският клуб е готов да се раздели с особено голяма сума за него. Сделката трябва да е финансово изгодна за тях, което може да се окаже проблем за „Ливърпул“, които биха желали голяма трансферна сума, ако се примирят, че Коутиньо иска да осъществи мечтания си трансфер в „Барселона“.

Отборът на „Реал Мадрид“ също наблюдава ситуацията около бразилеца, въпреки че се приема, че Филипе Коутиньо иска да играе редом до Неймар, ако има тази възможност.