Ексклузивно: Хамес Родригес иска да разговаря с Юрген Клоп

Хамес Родригес

Хамес Родригес

Атакуващият полузащитник на „Реал Мадрид“ Хамес Родригес е изявил желание да обмисли трансфер от „Сантяго Бернабеу“ в посока „Анфийлд“ през летния трансферен прозорец.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп проявява интерес към 25-годишния футболист и вече са започнали неофициални разговори с неговите представители.

Според слуховете от Испания през изминалия месец, отборът на „Ливърпул“ желае да плати исканата цена от страна на „Реал“ от повече от 40 милиона паунда за Хамес Родригес, който не влиза в плановете на треньора Зинедин Зидан. На този етап няма достоверна информация дали това е истина, но според достоверни източници на блога Родригес е в радара на мърсисайдци и първоначалната обратна връзка е положителна.

Източниците, които са близки до „Анфийлд“, твърдят, че колумбийският национал е дал знак, че иска да чуе какво ще предложат „Ливърпул“. Играчът е изявил желание да разговаря лично за ситуацията с мениджъра на „Ливърпул“, ако му хареса предложението на „червените“ преди това, но първо трябва да получи разрешение от „Реал Мадрид“, ако те потвърдят, че е наличен за трансфер.

В момента Родригес няма право да преговаря официално. Разговорите между „Ливърпул“ и лагера на футболиста се водят от представители на трети страни.

Агентът на играча твърди, че неговият клиент привлича интереса на много клубове и вече е получил твърди оферти от някои от тях. Агентът е посочил също така, че Хамес Родригес не се интересува просто от най-високата оферта, която бъде поставена на масата за преговори.