„Ливърпул“ са в напреднали разговори със защитник на „Саутхамптън“, оценяван на 40 милиона паунда, който ще счупи трансферния рекорд на „червените“ за най-скъп футболист

Върджил ван Дайк

Върджил ван Дайк

Защитникът на „Саутхамптън“ Върджил ван Дайк продължава постоянно да бъде свързван с „Ливърпул“, въпреки че холандският национал не е заявил, че иска да напусне сегашния си клуб.

Твърди се, че „червените“ са в преговори за бившия футболист на „Селтик“, и според сайта „Футбол Уиспърс“ е въпрос на време сделката да се случи. Същият източник беше един от първите, които съобщиха, че представители на двата лагера са започнали разговори за Ван Дайк. „Футбол Уиспърс“ съобщиха преди също така, че „Ливърпул“ са в преговори за Матиас Гинтер от „Борусия Дортмунд“.

Върджил ван Дайк ще бъде отлично попълнение за „Ливърпул“, чийто тим има проблеми да се защитава добре, а 25-годишният футболист вече е свикнал с живота в „Премиършип“. Централният защитник е един от най-добрите играчи на „Саутхамптън“, откакто се присъедини към тях от Шотландия, и има няколко клуба, които вече се интересуват от неговия подпис.

Ван Дайк със сигурност ще бъде титуляр, ако пристигне на „Анфийлд“, но неговата цена може да се окаже спънка пред Юрген Клоп, който се опитва да заздрави своята защита.

25-годишният холандски национал е възможно да си партнира в защитата с Жоел Матип, но „червените“ се оглеждат и за други централни защитници, като според източници на блога Юрген Клоп предпочита Никлас Зюле пред Върджил ван Дайк.

Очаква се мениджърът на „Ливърпул“ да се освободи от част от футболистите в защитния вал на мърсисайдци, като Мамаду Сако, Алберто Морено и Лукаш Лейва. Привличането на Върджил ван Дайк ще бъде стъпка в правилната посока, тъй като „Ливърпул“ имат нужда от играч, който е от световна класа и може да ръководи защитата.

„Ливърпул“ и „Саутхамптън“ имат богата история, що се отнася до трансфери на футболисти между двата клуба. Мърсисайдци привлякоха в последните години от „светците“ футболисти като Адам Лалана, Садио Мане, Натаниел Клайн и Рики Ламбърт, като Ван Дайк може да бъде поредният футболист, който да се присъедини към този списък.

Юрген Клоп знае, че му предстои много работа, за да подсили тима на „червените“, и определено Върджил ван Дайк ще бъде добро попълнение за „Ливърпул“. Тимът от „Анфийлд“ трябва да приготви близо 40 милиона паунда, което ще счупи рекорда за най-скъп трансфер на „Ливърпул“, но това ще бъдат добре похарчени пари, както се случи със сделката за Садио Мане.

Достоверни източници на блога съобщиха преди време, че се очакват новини във връзка с Върджил ван Дайк, ако „Ливърпул“ са готови да платят исканата от „светците“ цена: http://otbor.bg/brendn-rodzhrs-razkri-che-e-iskal-da-privleche-zvezda-na-sauthamptn-dokato-e-bil-nachelo-na-livrpul-predstaviteli-na-mrsisajdtsi-se-sreshhat-s-izplnitelniya-direktor-na-svettsite