„Ливърпул“ казаха на Емре Джан, че може да напусне през лятото

Емре Джан

Емре Джан

Според английския вестник „Мирър“, отборът на „Ливърпул“ е готов да продаде германския полузащитник Емре Джан, ако той продължи да отказва нов договор на „Анфийлд“.

23-годишният футболист все още не е подписал договора, който му беше предложен през януари, и ръководството на „Ливърпул“ е готово да се раздели с него през летния трансферен прозорец.

Сегашният договор на Джан изтича през 2018-а година и мърсисайдци трябва да го продадат през лятото, ако искат да получат някаква сума за играча, с който подписаха срещу десет милиона паунда от „Байер Леверкузен“ през 2014-а година.

Твърди се, че агентът на Емре Джан се опитва да увеличи значително възнаграждението на футболиста, но „Ливърпул“ не са готови на тази стъпка, тъй като смятат, че играчът не е достигнал своя потенциал. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп е голям почитател на своя сънародник, и смята, че той може да стане голяма звезда в бъдеще.

Ако полузащитникът напусне през юни, няма да има липса от желаещи клубове за неговия подпис, като се смята, че „Ред Бул Лайпциг“, „Байер Леверкузен“ и „Хофенхайм“ имат желание да го привлекат.

Новината на „Мирър“ потвърждава информацията на „Отбор.bg“ от средата на февруари, че Емре Джан е наличен за трансфер: http://otbor.bg/interest-na-livrpul-km-mahmud-daud-ohladnya-tvrdi-zhurnalist-na-livrpul-ekou