„Ливърпул“ направили оферта за дуо на „Челси“, преди то да се присъедини към тима от Лондон за обща сума от 62 милиона паунда

Диего Коста

Диего Коста

Отборът на „Ливърпул“ е направил оферта за звездите от „Премиършип“ Диего Коста и Вилиан, преди футболистите да се присъединят към „Челси“, твърди английският вестник „Телеграф“.

Журналистът на британското издание Крис Баском твърди, че мърсисайдци са преговаряли с дуото, преди то да подпише с тима от „Стамфорд Бридж“.

В материала на „Телеграф“ се споменава дори, че „червените“ са предложили на националите на Бразилия финансови условия, близо до тези на „Челси“, ако не и по-добри, но въпреки това „Ливърпул“ не е успял да убеди Коста и Вилиан да заиграят на „Анфийлд“.

Двамата се присъединиха към „сините“ за обща сума от 62 милиона паунда и бяха ключови фигури в тима на Жозе Моуриньо, който спечели Висшата лига и Купата на лигата през сезон 2014-2015.

Вилиан, който подписа срещу 30 милиона паунда от „Анжи Махачкала“, има 166 мача за клуба, и е отбелязал 26 гола.

Диего Коста има 54 гола в 106 мача, след като премина от „Атлетико Мадрид“ срещу 32 милиона паунда през 2014-а година.

„Телеграф“ твърди, че „Ливърпул“ са направили оферти и за други звезди от „Премиършип“, като Хенрих Мхитарян, Алексис Санчес и Лерой Сане.

Мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп е справедливо обвиняван, че не е похарчил необходимата сума пари за играчи, откакто пое клуба през 2015-а година, и не е привлякъл играчи, които могат да подобрят тима.

Неговият предшественик Брендън Роджърс също беше подлаган на подобна критика, но ако се вярва на Баском, причината се крие в невъзможността на клуба да привлече звезди на „Анфийлд“, а не в нежелание да бъдат похарчени пари.

Блогът съобщи за интереса на „Ливърпул“ към Вилиан и Коста през месец август 2013-а година: http://liverpool.operatura.info/?p=1717, http://liverpool.operatura.info/?p=1744