Юрген Клоп иска да подпише със звезда от „Ла Лига“ на стойност 50 милиона евро

Иняки Уилямс

Иняки Уилямс

Испанският вестник „Марка“ съобщава в броя си от четвъртък, че отборът на „Борусия Дортмунд“ желаят да привлекат нападателя на „Атлетик Билбао“ Иняки Уилямс. Твърди се, че „черно-жълтите“ не са единственият тим, който желае Уилямс, и отборът на „Ливърпул“ също може да се намеси в борбата за 22-годишния футболист.

Ако се вярва на „Марка“, Юрген Клоп има „доклад на масата си“ за потенциала на Иняки Уилямс, а мърсисайдци наблюдават прогреса на играча от известно време насам.

„Борусия“ гледат на нападателя като директен заместник на Пиер-Емерик Обамеянг, който отново говори напоследък, че може да премине в друг тим. Германският отбор смята, че скоростта на Уилямс ще помогне да заеме мястото на Обамеянг – качество, което привлича и тима от „Анфийлд“.

Цената на Иняки Уилямс за двата тима ще бъде 50 милиона евро – това е клаузата за откупуване в договора на футболиста и се твърди, че „Атлетик Билбао“ няма да отстъпи от цената.

По всичко личи, че „Ливърпул“ са готови да платят цената за младата звезда, след като Клоп продължава да следи изявите на футболиста.

„Атлетик“ привличат само футболисти, които са от баски произход, така че са ограничени в избора си на играчи, които могат да играят за тях. Поради това клубът надали ще продаде футболиста за по-малко от написаната в договора цена.