„Ливърпул“ искат звезда на „Монако“, оценявана на 45 милиона евро; Бенитес иска Ожо в „Нюкасъл“

Тимуе Бакайоко

Тимуе Бакайоко

След четири поредни победи в „Премиършип“, отборът на „Ливърпул“ няма победа в четири поредни срещи във всички състезания и се намира на седем точки от лидера „Челси“.

„Ливърпул“ имат нуждата да засилят играта си, за да спечелят титлата в Англия, и определено трябва да подсилят тима си през зимния трансферен прозорец.

Според френската медия „Льо10Спор“, „червените“ са се свързали с „Монако“ за подписа на Тимуе Бакайоко, който е оценяван на 45 милиона евро, ако се вярва на английския вестник „Таймс“.

Френският национал е качествен дефанзивен полузащитник, който е във великолепна форма за „Монако“. Юрген Клоп има нужда от звезда на тази позиция, която да помага на защитата, и Бакайоко попада в тази категория.

В момента Джордан Хендерсън заема ролята на дефанзивен полузащитник. Капитанът на „Ливърпул“ се справя добре в тази позиция, но въпреки това мърсисайдци продължават да получават постоянно голове, следователно бившият мениджър на „Борусия Дортмунд“ трябва да похарчи голяма сума за Бакайоко, който да замести Хендерсън в тази позиция. „Червените“ продължават преговорите и за полузащитника на „Борусия Мьонхенгладбах“ Махмуд Дауд.

В същото време базираният в Нюкасъл вестник „Кроникъл Лайв“ твърди, че Рафаел Бенитес желае да привлече полузащитника на „Ливърпул“ Шей Ожо под наем. „Ливърпул Екоу“ обаче твърдят, че „Юрген Клоп няма никакво желание да изпрати Шей Ожо да играе под наем.“

Вестникът продължава: „Ожо остава, тъй като Клоп настоява, че 19-годишният футболист е нужен на „червените“, които продължават да се състезават на три фронта.“