„Ливърпул“ искат оценяван на 50 милиона евро плеймейкър; ръководството на клуба отпуска трансферен бюджет за подсилване на тима през зимния трансферен прозорец

Юлиан Брант

Юлиан Брант

„Ливърпул“ са готови да привлекат ново попълнение, което да замени Садио Мане, който се присъедини към националния отбор на Сенегал за Купата на африканските нации.

С трансфер в посока „Анфийлд“ са свързвани редица атакуващи футболисти, като името на германския плеймейкър Юлиан Брант отново се появи в новините.

Според германския вестник „СпортБилд“, бордът на „Ливърпул“ ще даде 47 милиона евро на Юрген Клоп за трансфери през зимния трансферен прозорец.

„СпортБилд“ споменават за няколко атакуващи играчи, които са в полезрението на „Ливърпул“, като името на плеймейкъра на „Байер Леверкузен“ е първо в списъка. 20-годишният футболист може да играе както по двата фланга, така и като нападател.

През този сезон Брант има три гола и шест асистенции в 22 мача, и ако се вярва на информацията, публикувана в германския вестник, тимът от „Бундеслигата“ ще иска 50 милиона евро за своята изгряваща звезда.

„Спорт Билд“ споменава още имената на Алекс Окслейд-Чембърлейн от „Арсенал“ и Габриел Барбоса от „Интер Милано“.

Мърсисайдци са свързвани от английското издание „Мирър“ с играчите от „Бундеслигата“ Емил Форсберг, който се състезава за „Ред Бул Лайпциг“, и Кристиан Пулишич от „Борусия Дортмунд“, които за изненада не се споменават от „СпортБилд“. Повече за Форсберг и Пулишич може да прочетете в „Отбор.bg“: http://otbor.bg/livrpul-razgovaryat-s-agenta-na-shvedski-natsional-za-transfer-v-posoka-anfijld-mrsisajdtsi-pregovaryat-za-mladi-zvezdi-na-borusiya-dortmund-i-borusiya-monhengladbah

Юрген Клоп трябва да подсили отбора си през зимата, но е малко вероятно бившият мениджър на „Борусия Дортмунд“ да похарчи 50 милиона евро за един играч.