„Ливърпул“ в борба с „Атлетико Мадрид“ за млада уругвайска звезда

Хуан Мануел Санабрия

Хуан Мануел Санабрия

Според испанския вестник „Марка“, отборът на „Ливърпул“ е един от тимовете, които са в борбата с „Атлетико Мадрид“ за подписа на Хуан Мануел Санабрия. 16-годишният футболист е собственост на уругвайския клуб „Насионал“, от който мърсисайдци закупиха Себастиян Коатес през 2011-а година.

„Марка“ информират, че „Ливърпул“ са запазили добрите си взаимоотношения с „Насионал“ след трансфера на Коатес, а Санабрия вече е тренирал с „червените“, след като е бил на „Мелууд“ за десет дена през 2015-а година.

Твърди се, че отборът на „Барселона“ също има интерес към лявото крило, но „Марка“ смятат, че „Атлетико“ са фаворит за подписа на Санабрия. Ако се вярва на слуховете, клубът от Мадрид има някакво споразумение с „Насионал“, но то все още не е уточнено, което дава възможност на „Ливърпул“ и други клубове да се намесят в трансфера.

„Ливърпул“ продължават политиката си за привличане на млади играчи под управлението на Юрген Клоп, така че не е изненада, че мърсисайдци са насочили вниманието си към лявото крило.

Хуан Мануел Санабрия не притежава паспорт от страна членка на Европейския съюз, и това може да се окаже проблем за „Ливърпул“, но тимът от „Анфийлд“ най-вероятно е знаел това преди да го покани на „Мелууд“.

„Атлетико Мадрид“ има забрана да извършва трансфери през зимния трансферен прозорец, и засега не се знае дали ще може да привлича футболисти през лятото.

В същото време един от достоверните източници за новини, свързани с „Ливърпул“, разкри, че мърсисайдци обмислят да привлекат Куинси Промес. Повече може да прочетете тук: http://otbor.bg/zhorzhino-vajnaldum-uveshhava-livrpul-da-podpishat-s-kuinsi-promes

Английският вестник „Телеграф“ информира, че „Ливърпул“ вярват, че може да запазят Коутиньо на „Анфийлд“. Повече за това тук: http://otbor.bg/nejmar-se-opitva-da-verbuva-filipe-koutino-da-premine-v-barselona