„Ливърпул“ свързвани със звезда на „Манчестър Юнайтед“

Люк Шоу

Люк Шоу

Отборът на „Ливърпул“ следи ситуацията около левия бек на „Манчестър Юнайтед“ Люк Шоу, който е в лоши взаимоотношения с мениджъра на „червените дяволи“ Жозе Моуриньо, твърди английското издание „Съндей Мирър“.

Жозе Моуриньо на два пъти критикува английския национал в интервюта в изминалите няколко седмици. Първо, португалецът обвини Шоу, че не е пресирал достатъчно Нордин Амрабат при един от головете при загубата от „Уотфорд“, въпреки че след това играчът беше заменен заради контузия.

След това Моуриньо сподели преди победата над „Суонзи“ миналия уикенд, че Шоу е можело да играе, ако наистина е пожелал да се завърне след контузия.

Според слуховете мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп се интересува от Люк Шоу. Позицията на левия бек е проблемна на „Анфийлд“, като германският наставник на „Ливърпул“ използва полузащитника Джеймс Милнър като титуляр на този пост.

Споменава се сумата от 29 милиона паунда за Люк Шоу, но съществуват много бариери между двата клуба, за да се осъществи трансфер между тях.

Последният футболист, преминал директно между двата тима, е Фил Чиснал, който дойде в „Ливърпул“ от „Манчестър Юнайтед“ през април 1964-а година.