„Ливърпул“ поставиха цена от 68 милиона паунда за Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Филипе Коутиньо

Според информация, идваща от Франция, отборът на „Ливърпул“ е поставил цена на Филипе Коутиньо от 68 милиона паунда след интереса на „Пари Сен Жермен“ към бразилската звезда на „червените“.

Интересът на френския гранд към Коутиньо е съвсем реален, но на този етап няма изгледи „Ливърпул“ да желаят да се възползват от парите.

Според достоверни източници, близки до „Анфийлд“, ръководството на „Ливърпул“ смята, че агентът на Филипе Коутиньо води разговори с „Барселона“ от повече от година насам, и макар че няма слухове играчът да е направил нещо лошо, мърсисайдци смятат, че той обмисля своето бъдеще и може да напусне клуба през лятото, ако не отговори на неговите амбиции.

„Реал Мадрид“ също имат интерес към Коутиньо, въпреки че няма информация за това в публичното пространство, но се очаква Кралският клуб да се задейства, ако „Барселона“ решат да отправят оферта за бразилския национал.

Най-вероятно футболистът очаква да види какво ще се случи под ръководството на Юрген Клоп и какви ще бъдат плановете на собствениците през 2017-а година.

Източници, близки до „Анфийлд“, смятат, че „Ливърпул“ са обявили тази цена с надеждатата, че интересът на „Пари Сен Жермен“ към Коутиньо ще охладнее. Бразилският полузащитник не изглежда, че иска да играе във Франция, но въпреки това неговият агент преговаря с „ПСЖ“.

„Барселона“ не показват особен интерес към играча в този момент, но това, разбира се, може да се промени в бъдеще.