„Ливърпул“ ще предложат нов договор на Филипе Коутиньо, за да отблъснат интереса на „Барселона“

Neymar Jr y Coutinho, ganadores del MIC'08

Според последните слухове, отборът на „Ливърпул“ ще предложи нов договор на Филипе Коутиньо, за да спре интереса на „Барселона“ към бразилската звезда на „червените“.

Мърсисайдци са готови да предложат нови договори на няколко футболисти от първия тим след бурното начало на сезона от страна на „Ливърпул“.

„Съндей Пийпъл“ съобщава, че Адам Лалана и Деян Ловрен също ще получат нови договори.

Феновете на „червените“ ще се радват най-много, ако Коутиньо подпише нов договор, след блестящите му два сезона на „Анфийлд“.

Бразилецът играе заедно със звездата на „Барселона“ Неймар в бразилския национален отбор, и има притеснения, че Коутиньо може да бъде изкушен да премине на „Ноу Камп“ по подобие на Луис Суарес през 2014-а година.

Поради тази причина „Ливърпул“ са готови да предложат нов договор на 24-годишния футболист само 18 месеца, след като подписа последния си контракт с клуба.

Филипе Коутиньо има четири гола и три асистенции в осем мача във всички турнири и е важна част от състава на „Ливърпул“, откакто пристигна на „Анфийлд“ през 2013-а година.

„Отбор.bg“ съобщи още през септември миналата година, че отборът на „Барселона“ иска да привлече бразилския национал на „Ноу Камп“.