Йонас Хектор, Джетро Вилемс, Юрген Клоп, трансферният комитет на „Ливърпул“

Йонас Хектор

Йонас Хектор

Според източници, близки до „Анфийлд“, „Ливърпул“ са се свързали с левия бек на „Кьолн“ Йонас Хектор още през изминалия зимен трансферен прозорец с идеята да замени Морено в тима на „червените“, но е било достигнато до споразумение да се изчака до лятото.

Левият бек на „ПСВ Айндховен“ Джетро Вилемс също е бил трансферна цел на „Ливърпул“, но ако се вярва на слуховете, неговите показатели са били по-лоши дори от тези на Морено според анализатора на мърсисайдци Майкъл Едуардс.

Твърди се, че Юрген Клоп знае много добре, че това е трудна позиция за запълване, и процесът по намиране на алтернатива на Алберто Морено е бил започнат, въпреки че германският мениджър се пробва да играе със Смит, Фланаган и Клайн на тази позиция.

По време на този процес скаутите са имали за цел да намерят и дефанзивен полузащитник, като е бил осъществен контакт с Махмуд Дауд.

Дейв Фелоус и Бари Хънтър са наблюдавали Хектор, въпреки че не са получили никаква информация от Едуардс. Фелоус и Хънтър са били изпратени от Юрген Клоп на базата на неговите знания и статистика.

Според източниците, Фелоус, Хънтър и Едуардс, заедно с Айре и Гордън, не са достатъчно добри и бързи да приключат навреме финансовата страна на трансферите.

Клубът не е успял да се справи по правилния начин с проучването на трансферите на Чилуел, Тимо Хорн, Хектор, Бърк, Дахуд, Марио и т.н., за да се стигне до положението клубът да направи оферта за играч, преди да знае дали той наистина иска да играе на „Анфийлд“.

Източниците информират, че в процеса за привличане на нови играчи в „Ливърпул“ са намесени твърде много шефове и персонал, което позволява на другите отбори бързо да предлагат по-добри оферти и обещание за регулярен футбол на трансферните цели на мърсисайдци.

Това е една от основните причини клубът да не привлече ляв бек през лятото, и въпреки че Клоп изглежда доволен от този факт, вече е имало вътрешна среща в клуба по този въпрос.

Фактът, че новината около Оливър Бърк се разчу, показва колко е бил ядосан Юрген Клоп. Вече има слухове, че трансферният комитет ще бъде разпуснат преди началото на следващия трансферен прозорец.

Трансферният комитет е смятал, че може да продължи да работи както по времето на Брендън Роджърс, но вече няма влиянието от преди и не може да привлича свои трансферни цели. Комитетът е провалил плановете на Клоп повече от веднъж и германският специалист няма да позволи това да продължава повече.

В същото време един от най-достоверните източници на блога сподели, че „Чайна Евърбрайт“ са направили оферта да купят целия клуб, и разкри, че ще бъде много изненадан, ако Даниел Стъридж остане на „Анфийлд“ след края на сезона.