Йонас Хектор, Джетро Вилемс, Бен Чилуел, Алберто Морено

Йонас Хектор

Йонас Хектор

Достоверен източник на блога, близък до „Анфийлд“, разкри, че мениджърът на „Ливърпул“ Юрген Клоп е искал левия бек на „ПСВ Айндховен“ Джетро Вилемс, но се е надявал, че може да договори германския национал Йонас Хектор.

„Ливърпул“ са осъществили връзка с отбора на „Кьолн“, но офертата на мърсисайдци не е била достатъчна и „червените“ така и не са се върнали на масата за преговори.

Сделката за Вилемс също е стигнала до задънена улица по неясни засега причини, но се знае със сигурност, че играчът е искал да играе на „Анфийлд“.

Източникът твърди, че „Ливърпул“ са загубили твърде много време в преговорите за Бен Чилуел от „Лестър“, понеже не са разговаряли първо с играча дали наистина иска да играе за мърсисайдци. Чилуел не е бил убеден, че иска да играе за „Ливърпул“ и причината за това се крие отново в лошата работа на администраторите на клуба и недостатъчната надлежна проверка във връзка със сделката. Смята се, че Чилуел е искал най-вече да остане близо до семейството си в югоизточна Англия.

Ако се вярва на слуховете, Юрген Клоп надценява своите възможности да подобри играта на даден играч в случая с Морено, и се твърди, че едва ли не мениджърът на „Ливърпул“ има за лична мисия да докаже на всички, че грешат за Алберто Морено. Ако Морено провали сезона на „Ливърпул“, феновете надали ще простят на Клоп, че не е привлякъл футболистите, за които е знаел, че трябва да бъдат привлечени.

Източникът каза, че Юрген Клоп не е единственият виновник за ситуацията. Ръководството на „Ливърпул“ се е забавило с привличането на Хектор и Дауд, когато е имало възможност да направи това, след като играчите са проявили интерес да дойдат на „Анфийлд“.