„Галатасарай“ прекратяват интереса си към Лукаш Лейва

Лукаш Лейва

Лукаш Лейва

„Галатасарай“ обявиха, че вече не обмислят да привлекат полузащитника на „Ливърпул“ Лукаш Лейва.

Турският клуб изиска от мърсисайдци да вземат решение до понеделник във връзка с неговата оферта за 29-годишния бразилец, но ултиматумът беше игнориран от мениджъра на „Ливърпул“ Юрген Клоп.

Спортният директор на „Галатасарай“ Левент Назифоглу каза тази седмица: „Ние помолихме да получим отговор днес във връзка с Лукаш Лейва. Ако не получим такъв, ще обърнем вниманието си към други играчи.“

Клоп не позволи на Лукаш да напусне „Анфийлд“ заради големия брой контузени дефанзивни играчи в тима. Въпреки това бразилецът може да напусне „червените“ до края на трансферния прозорец, макар че германският мениджър на „Ливърпул“ иска да го задържи и няма да се раздели с него, ако не намери подходящ заместник.

Източник, близък до „Анфийлд“, сподели, че най-вероятно „Ливърпул“ ще привлекат ляв защитник до края на лятото. Скаутите на мърсисайдци са наблюдавали много пъти отблизо Джетро Вилемс от „ПСВ Айндховен“, докато Йонас Хектор е познат на Клоп.

Източникът сподели също така, че изискванията от страна на Кристиан Бентеке за неговата заплата са основната причина да се забави трансферът на белгиеца в „Кристъл Палас“. Бентеке се е надявал също така, че отборът на „Челси“ може да прояви интерес към него.