Пол Джойс разкри, че „Ливърпул“ все още имат шанс за Марио Гьотце

Mario Götze, Germany national football team (06)

Английският сайт „Дис ис Анфийлд“ направи интервю с уважавания кореспондент по всички въпроси, свързани с „Ливърпул“, на британския вестник „Експрес“ Пол Джойс.

Пол Джойс не сподели нищо кой знае какво ново за читателите на блога на „Отбор.bg“. Той потвърди, че Бен Чилуел остава основна трансферна цел на мърсисайдци за позицията на левия бек, и че клубът не желае да замени директно Алберто Морено на този етап.

Джойс отхвърли слуховете, че „Ливърпул“ се интересуват от Гонсало Игуаин, макар че достоверни източници в британските медии разкриха, че нападателят все пак е бил предложен на „червените“.

Най-интересният коментар на Пол Джойс беше във връзка с Марио Гьотце, който отхвърли офертата на „Ливърпул“ с идеята да остане в „Байерн Мюнхен“, въпреки че баварският клуб обяви публично, че няма нужда от германския национал.

Джойс сподели: „Не знам каква точно игра играе Гьотце, но все още виждам шанс преговорите да започнат отново, след като „Байерн“ ясно заявиха, че не се нуждаят от него.“

„Дали ще остане още една година, ако няма да играе постоянно?“

„Изглежда логично да кажеш това на 23-и май, но дали ще мислиш така на 23-и август? Не съм много сигурен, че сме видели края на сагата.“

Най-вероятно сделките за основните трансферни цели на „Ливърпул“ през това лято ще се случат изненадващо за пресата и феновете, след като става все по-ясно, че не изтича информация от клуба към пресата в Мърсисайд, както беше по времето на Брендън Роджърс, тъй като „червените“ са затегнали своите редици в това отношение.

Надали „Ливърпул“ ще насочат всичките си усилия към Марио Гьотце и почти е сигурно, че Юрген Клоп и неговият тим вече са набелязали алтернативни трансферни цели. Мърсисайдци привлякоха вече вратар и централен защитник, но капитулацията на финала на „Лига Европа“ ясно показа, че тимът има нужда от опитни нови попълнения, които да влязат директно в тима. Само времето ще покаже дали това ще се случи, но все още сме в началото на трансферния прозорец.