Експертът по германски футбол Ян Оге Фьортофт разкри, че „Байерн Мюнхен“ искат да продадат трансферната цел на „Ливърпул“ Марио Гьотце

Götze kicks the match winning goal

Според специалиста по германски футбол Ян Оге Фьортофт, „Байерн Мюнхен“ иска да се раздели със звездата си Марио Гьотце.

„Дъ Дейли Стар“ информира, че Гьотце може да напусне шампионите на Германия, въпреки че заяви, че иска да играе под ръководството на Карло Анчелоти, като отборите на „Ливърпул“ и „Борусия Дортмунд“ искат да добавят световния шампион в отборите си за следващата кампания.

Според последните слухове, 23-годишният футболист и мениджърът му в „Борусия“ Юрген Клоп нямаше да работят отново заедно, след като Гьотце уволни своя агент преди участието си с родната Германия на европейското първенство, но „Отбор.bg“ разкри за своите читатели, че най-вероятно полузащитникът няма да остане на „Алианц Арена“ през следващата година и трансферът в посока „Анфийлд“ все още е възможен.

Тази информация беше потвърдена от експерта по футбола в „Бундеслигата“, който разкри в „Туитър“, че „Байерн Мюнхен“ иска да се раздели със своя плеймейкър:

„Гьотце разкара своя агент. „Байерн“ искат да разкарат Гьотце. „Ливърпул“ го искат, и „Борусия Дортмунд“ го искат. Гьотце просто иска да играе на европейското първенство.“

Според източници, запознати със събитията на „Анфийлд“, Юрген Клоп не се е отказал да привлече Гьотце на „Анфийлд“ и възнамерява да разговаря за него с Карло Анчелоти, когато поеме „Байерн“.

Клоп е разкрил пред Гьотце, че иска да изгради отбора около него, но основната пречка за трансфера се явява бащата на германския национал, който смята, че „Ливърпул“ не е достоен клуб за неговия син. Мениджърът на „Ливърпул“ е дал краен срок на плеймейкъра да даде своето решение, тъй като Клоп иска да направи своите трансфери възможно най-скоро, защото знае, че цените на посредствените играчи ще се увеличат многократно след европейското първенство, а футболистите от световна класа ще станат непоносимо скъпи за мърсисайдци.

Марио Гьотце се присъедини към „Байерн Мюнхен“ през 2013-а година срещу 29 милиона паунда, ставайки най-скъпия германски футболист на всички времена. По-късно Месут Йозил подобри този рекорд, като премина срещу 42 милиона паунда, за да играе в Северен Лондон за „Арсенал“.

Гьотце обаче не успя да се наложи като титуляр заради непостоянната си форма на „Алианц Арена“ и дори беше критикуван от Франц Бекенбауер през 2015-а година заради лошата си игра и липсата на желание да се бори на терена.

През изминалата кампания той има само 14 мача в „Бундеслигата“ и е отбелязал три гола.